LXRY

Op 4 oktober 2019 hebben wij onze akoestische levering bij mediabedrijf LXRY afgerond. Voor ons een bijzondere opdracht omdat onze materialen niet gebruikt gaan worden in een omgeving waar het maken van muziek centraal staat, maar waar podcasts worden opgenomen. LXRY is gevestigd een  prachtig oud kerkje in Oudekerk aan de Amstel.

In de vide worden door Yves Gijrath interviews af- en opgenomen met bekende  Nederlanders die hem intrigeren en inspireren. Zoals je je wellicht voor kunt stellen, is de akoestiek voor het opnemen van interviews in een kerk niet optimaal. Zodoende besloten de mensen van LXRY contact met ons op te nemen om het probleem van de lange nagalm eens te komen beluisteren en in kaart te brengen. Uiteraard met als einddoel een gedegen advies te ontvangen over de aanpak.

De voor ons leuke en grote uitdaging zat hem in deze klus in het hoge plafond. Daarnaast waren de mogelijkheden om modules te plaatsen zonder dat de prachtige ruimte haar karakteristieke uitstraling zou verliezen, beperkt. In overleg hebben we besloten om onze paneelabsorbers staand in de ruimte te plaatsen om de nagalm grotendeels te verminderen. Daarnaast hebben we handig gebruik gemaakt van het ontwerp van de ruimte, door enkele losse modules op te hangen aan een bestaande kabel.

Het resultaat mag er zijn; de ruimte heeft nu een prettige akoestiek en het ziet er bovendien ook nog een luxueus uit! De afwerking is bovendien ook nog geheel te verplaatsen als dat gewenst is; er wordt namelijk met regelmaat vergaderd in de ruimte, waardoor enige flexibiliteit gewenst is. Bekijk hieronder de foto’s en filmpjes van onze modules en luister vooral eens naar de interessante podcasts.

Deze podcast is opgenomen vóór onze akoestische behandeling. De nagalm is erg storend:

Deze podcast is opgenomen ná onze akoestische behandeling. Hier is duidelijk hoorbaar dat de nagalm grotendeels verdwenen is. Je hoort dat een prettige akoestiek veel fijner klinkt.