Mastering

Laat je track masteren

Mastering is de allerlaatste check van een track. Is de mix van je opname helemaal op orde? Dan is het tijd voor de mastering! Heel basaal gezegd gaan we de gemixte track naar aan acceptabel volume brengen. Wanneer je jouw muziek gaat verspreiden wil je natuurlijk dat de track ongeveer even luid klinkt als andere muziek. Waar er in de mixing-fase nog naar elk individueel element van de track geluisterd wordt, is de mastering erop gericht de track in zijn geheel nog een laatste beetje power of frisheid mee te geven. Tevens is de mastering-fase de laatste mogelijkheid om kleine oneffenheden uit de track te verwijderen. Na het masteren is de track klaar voor verspreiding. Laat ons jouw track masteren!

Mastering Engineers en ervaren muzikanten

Equalising, exciting, stereo-verbreding, reverb, (M/S-)compressie, limiting en maximizing. Dit zijn enkele processen die plaats kunnen vinden om je opname net dat laatste beetje extra’s te geven. Als mastering-engineers weten wij precies wat we moeten doen om jouw opname perfect te maken. Als ervaren muzikanten met muzikaal gevoel zorgen wij voor een optimale eindervaring. We zijn pas tevreden als de klant dat ook is. Voor het masteren van een track zijn weer hele andere technieken en vaardigheden nodig dan bij het produceren of mixen van een track. Een goede afluistering en getraind gehoor zijn van essentieel belang maar ook het gebruik van de juiste processors en effecten spelen een belangrijke rol.

We dragen er zorg voor dat de maximale dynamiek (verschil tussen de zachte en harde delen) van een track wordt benut. Dit betekent dat het geheel luider gaat klinken en stillere gedeelten prominenter aanwezig gaan klinken. Wij beoordelen de dynamiek en passen deze indien nodig aan met een compressor. Ook brengen we de frequentieverdeling in overeenstemming. Studio Waveworks is gespecialiseerd in het maken van coherente, open, heldere en volle masters. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde audio- en recording-engineers. Onze jarenlange ervaring en ons getraind gehoor zijn ons grootste hulpmiddel. Onze studio is akoestisch behandeld om te zorgen voor het beste resultaat. Laat ons je muziekstuk naar een volgend niveau tillen!

Verwachtingen

Het masteren van muziek wil eigenlijk zeggen dat de ‘puntjes op de i’ worden gezet. Verwacht geen magische trucjes die er voor zorgen dat uw track na behandeling standaard een hit wordt. De harde waarheid is dat mastering een proces is dat niet veel voor waardeloze mixen kan doen. Als uw mixdown niet goed klinkt, kunnen wij uw masteringopdracht niet aannemen en zult u deze eerst door ons moeten laten mixen. Tijdens het masteren worden de laatste kleine oneffenheden uit uw track gehaald en wordt uw track naar een maximaal volume gebracht. Hoe beter de geluidsopname bij de bron is vervaardigd, hoe beter de master uiteindelijk ook gaat klinken.

Contact

Heb je vragen over de aanlevering van je bestanden om deze te laten mixen of masteren? Lees onze pdf’s over het aanleveren van je tracks voor mixing of mastering! Wil je jouw muziek professioneel laten mixen en/of masteren? Heb je advies nodig of een andere technische vraag over het mixen of masteren van muziek? Of wil je dat wij eens naar je track luisteren in onze studio? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen! We staan je graag telefonisch of per mail te woord over alle mogelijke vragen die je kunt hebben!