Mixing

Laat je track mixen

Mixen of afmixen is de naam voor het proces waarbij we ervoor gaan zorgen dat je track mooi in balans wordt gebracht. We zorgen ervoor dat elk geluid goed en duidelijk hoorbaar is en een eigen plekje in het frequentiespectrum krijgt. Bepaalde geluiden of instrumenten wil je wat meer op de voorgrond. Andere geluiden wil je juist wat kleiner en op de achtergrond plaatsen. Sommige delen van je track moeten groots en bombastisch klinken. Andere delen kunnen misschien wel heel verfijnd en klein bedoeld zijn. Kortom; elk onderdeel, elk instrument moet in harmonie zijn met de andere onderdelen in de track. Bij het mixen is daarom nog veel rendement te behalen in de overdacht van je muziekstuk. Wij zorgen dat de track of studio-opname op alle overdrachtsmedia en in elke situatie perfect klinkt.

Verwachtingen

Er zijn muzikanten die denken dat mix- en master-engineers toverkrachten hebben en van elke track een fantastisch klinkend eindproduct kunnen maken. Helaas is het eindresultaat voor een groot deel afhankelijk van de opname en productie. Hoe beter de geluidsopname bij de bron is vervaardigd, hoe beter de mix uiteindelijk ook gaat klinken. Hou geluiden zo neutraal mogelijk, overstuur niets en laat geluiden nooit clippen. Vocalen dienen luid en duidelijk opgenomen te worden. Zorg voor een goede articulatie en probeer de vocaal (indien aanwezig) zo consistent mogelijk op te nemen. Wij hanteren een aantal aanleveringsvoorwaarden. Deze kun je hier vinden.

Tracks professioneel laten mixen

Studio Waveworks is gespecialiseerd in het maken van coherente, open, heldere en volle mixen. Bij het mixen van een track worden eerst alle volumes in balans gebracht. Vervolgens voegen we tal van effecten en processors toe aan het geheel. Vandaar dat mixen een lastig en technisch proces is, waarbij een goede akoestiek, een getraind gehoor en goede apparatuur nodig zijn om dit zo goed en secuur mogelijk uit te voeren.  Wij werken uitsluitend met gediplomeerde audio- en recording-engineers. Onze jarenlange ervaring en ons getraind gehoor zijn ons grootste hulpmiddel. Onze studio is akoestisch behandeld om te zorgen voor het beste resultaat. Wij kunnen zo je muziekstuk naar een volgend niveau kunnen tillen. Helaas is niet elke geluidsstudio akoestisch goed behandeld, dus vormt de mastering de laatste mogelijkheid om eventuele fouten te herstellen en de puntjes op de I te zetten.

Jouw muziek in onze handen?

Omdat wij zelf ook muzikanten zijn begrijpen we als geen ander dat het best spannend kan zijn om je productie uit handen te geven. Vreemde mensen die met jouw track aan de slag gaan voor de technische nabewerking. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat er begrepen wordt waar de kracht van je sound moet komen te liggen en je wilt dat de artistieke filosofie overeind blijft. Het eindresultaat moet zo dicht mogelijk in de buurt komen van wat je zelf voor ogen hebt. Wij vinden het daarom ook enorm belangrijk om een goede communicatie te onderhouden met onze klanten. De ervaring leert ons dat we door goede communicatie en samenwerking de beste en mooiste resultaten behalen. Tevens bieden we onze klanten aan om de laatste fase van het mixproces bij te wonen in onze studio. Zo leggen we samen de laatste hand aan een mix en zorgen we dat alles direct naar tevredenheid wordt afgeleverd.

Professionele studio

Niet alleen de allernieuwste software en apparatuur zorgt voor een goede studio, nog veel belangrijker is de akoestiek! Wij hebben onze studio akoestisch uitgemeten en behandeld met onze eigen ontwikkelde akoestische absorptiepanelen en basstraps. Akoestiek vormt een van de allerbelangrijkste onderdelen van een goede studio. Je wilt natuurlijk dat het geluid in een studio zo ‘eerlijk’ en goed mogelijk weergegeven wordt door de monitoren. Wanneer de akoestiek te wensen overlaat en geluid te veel reflecteert in de ruimte treedt er klankverkleuring op en kan je nooit de juiste mix- en mastering-beslissingen nemen.

Contact

Heb je vragen over de aanlevering van je bestanden om deze te laten mixen of masteren? Lees onze pdf’s over het aanleveren van je tracks voor mixing of mastering! Wil je jouw muziek professioneel laten mixen en/of masteren? Heb je advies nodig of een andere technische vraag over het mixen of masteren van muziek? Of wil je dat wij eens naar je track luisteren in onze studio? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen! We staan je graag telefonisch of per mail te woord over alle mogelijke vragen die je kunt hebben!