Moving Thoughts

Gedreven door een passie voor elektronische muziek. Bevangen door de techniek achter de muziek. Verzot op het proces van het muziekmaken. Dit zijn de bouwstenen waarop techno live act Moving Thoughts besloot een liveset te bouwen. Kaj Tyszka en Michiel Steennis kozen ervoor om beetje bij beetje de set aan te vullen zodat de passie die zij voelen voor de muziek, ook tijdens een optreden uit de speakers druipt. De weg naar Berlijn is tenslotte niet in één nacht gebouwd. Produceren is horen hoe de klok slaat en weten hoe het mechanisme het uurwerk aandrijft. Kaj Tyszka en Michiel Steennis steken daarom passie en toewijding in het verzamelen van kennis over mixtechnieken en sound engineering.

Het overdragen van gevoel

Vier handen op één mixer. Dat is hoe de artistieke interpretatie van het duo te omschrijven is. Pompende beats met harmonieuze arrangementen gebracht met zoveel bezieling dat de term ‘zelfopoffering’ bijna hoorbaar is: dit is het gerecht dat Moving Thoughts het publiek serveert. Bij ieder optreden is het zichtbaar dat het plezier in produceren door de aderen van de heren pompt. De beweeggrond is naar eigen zeggen ‘het overdragen van gevoel’. Een missie die regelmatig succesvol voeten van de dansvloer trekt.

Toekomstmuziek?!

In 2014 werd Moving Thoughts’ tweede EP uitgebracht op het Griekse ‘Modular Expansion Records’ met strakke remixes van Dave Miller, Invite en George Apergis & Alex Retsis. Hun release op een van Nederlands’ mooiste labels, ‘Dynamic Reflection’, werd goed ontvangen en de bijdragen aan de Invite Choice Podcast laat de naam Moving Thoughts door Technoland gonzen. In juli 2015 bleek de weg naar Berlijn dan eindelijk te zijn gebouwd. In de Tresor (Berlijn, Duitsland) speelden zij het zweet op de muren en dit succes smaakt naar meer. Fans hoeven niet bang te zijn dat de technische technomotor nu stilvalt.

Met verschillende releases en optredens blijft Moving Thoughts zich ontwikkelen en steeds meer bekendheid voor hun techno live act genereren. Blijf deze heren dus volgen om ook in de toekomst op de hoogte te blijven van hun muziek en optredens!

Wil je ons boeken? Neem dan contact op via ons contactformulier of stuur een mailtje!