Nevil

Enige tijd geleden kwamen wij in contact met Nevil via de audio-technische opleiding Sound-Education Nederland. Naast de absolute-beginner les die wij voor deze opleiding hebben ontwikkeld, kunnen studenten ook via deze opleiding verschillende audio-technische lessen volgen in onze studio. Nevil kwam via de duo lessen bij ons in de studio terecht en heeft daarna nog een aantal extra mix-lessen gevolgd bij Kaj. Hierdoor heeft hij het mixen van zijn eigen muziek verder kunnen ontwikkelen tot een professioneel niveau. 

Goed kunnen mixen staat of valt niet alleen met het hebben van een getraind gehoor, kennis & kunde of goede apparatuur en/of plugins. Een van de meest belangrijke zaken om goed op orde te hebben voor het professioneel kunnen mixen is een goede akoestiek. Nevil was zich hier ook bewust van en heeft ons als akoestische specialisten in de arm genomen om zijn thuisstudio uit te meten en zo goed mogelijk te behandelen voor het beschikbare budget. Voor ons vormde zijn vraag een uitdaging, omdat de te behandelen ruimte klein is en er vaak een compromis gesloten moet worden tussen wat praktisch & prettig werken is, en wat het beste is voor de akoestiek.  De stelregel luidt niet voor niets ‘kleine ruimtes; grote problemen – grote ruimtes; kleine problemen’.

Helaas waren de problemen in de studio van Nevil ook behoorlijk groot. Op 23 augustus 2019 hebben we de studio van Nevil met succes behandeld. We hebben op het plafond, de achterwand en de posities links en rechts van de mixpositie met onze paneelabsorbers behandeld waardoor de reflecties van midden en hoge frequenties flink zijn afgenomen. In de hoeken tegen de achterwand hebben we twee basstraps geplaatst die een groot deel van de enorme problemen in de lage frequentiegebied hebben verminderd. Een erg mooi resultaat, behaald in een erg lastige ruimte. Zowel Nevil als wij zelf zijn erg tevreden over de behaalde resultaten. Nevil heeft nu letterlijk én figuurlijk alles in huis om zijn muziek professioneel te laten klinken!

Beste Nevil, nogmaals dank voor je leergierigheid en je vertrouwen in ons om je akoestiek te verbeteren. Hele veel succes met al je muzikale ambities!