Onze Lessen

Les elektronische muziekproductie

Goede beats maken, of juist leren hoe je een eigen track goed kan mixen en masteren? Studio Waveworks biedt muzieklessen aan op het gebied van elektronische muziekproductie. In onze studio ben je van harte welkom om je kennis en kunde over elektronische muziekproductie te vergroten. Van het maken van eigen sounds tot de productie van je eigen track. Voor ieder niveau en iedere leeftijd hebben we passende lessen waarin leren door te doen centraal staat. Eén van de leukste dingen aan het maken van elektronische muziek is dat je niet persé een instrument hoeft te bespelen om toch muziek te kunnen maken. Bovendien ga je echt zelf achter de knoppen zitten en aan de slag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om een muziekles of workshops te volgen!

Ben je al wat verder gevorderd en wil je meer leren over de technische kant van (elektronische) muziekproductie? Ga samen met ons je eigen track afmixen en leer direct de ‘ins-en outs’ van het mixen en masteren. De juiste balans opmaken, toepassing van groepen en bussen en effect processing zijn enkele onderwerpen die aan bod zullen komen.

Workshops

Naast specifieke lessen bieden we ook interactieve workshops op maat aan. Hoe is elektronische muziek ontstaan en in hoeverre heeft elektronische muziek zijn intrede gemaakt in de hedendaagse muziekwereld? Hoe werkt een softwareprogramma en hoe werken drumcomputers en synthesizers? Of het nu gaat om hip-hop, pop, r&b of dance, we zijn van alle markten thuis en bieden voor ieder niveau en elke muziekvoorkeur een leuke workshop aan. Tijdens deze workshop gaan we jullie alles vertellen, uitleggen en laten horen wat elektronische muziek inhoud en hoe het geproduceerd wordt. Het doel is dat jullie onder onze begeleiding zelf een korte track gaan bouwen. We maken hierbij gebruik van onze drumcomputer, synthesizers en onze computer met muziekprogramma’s.

Onze studio

We hebben een mooie, ruime studio net buiten het centrum van Utrecht waar je gratis kunt parkeren. Naast de vele synthesizers, drumcomputer, effecten en een prachtig 24 sporen mengpaneel werken wij met de allernieuwste versie van Ableton live en gebruiken wij een grote hoeveelheid plugins en softsynths. Onze studio is tevens voorzien van een geweldige akoestiek. Genoeg te zien, te horen én te leren!

Leren door te doen!

Je gaat zelf ook echt achter en aan de knoppen zitten. Dit alles volgens ons motto: leren door te doen! Natuurlijk maken wij gebruik van de allernieuwste software. Onze fraaie studio is voorzien van verschillende synthesizers, drumcomputers, een mengpaneel en verschillende effecten waar we je alles over kunnen vertellen. We zullen deze dan ook inzetten om je muzikale reis en les elektronische muziekproductie in onze studio compleet te maken.

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!