Philippe

Philippe heeft Studio Waveworks gevonden in zijn zoektocht naar een betrouwbare masteringpartner. Hij heeft ons benaderd met de vraag of wij hem konden helpen met de mastering van zijn album. Dit album bestaat uit negen tracks, waarop Philippe zijn eigen zang begeleid met pianospel. Deze tracks zijn in een eerder stadium door Philippe zelf opgenomen in een opnamestudio. De tracks kwamen echter nog steeds onvoldoende tot hun recht in vergelijking met andere muziek. Nadat we de opnames uitvoerig hadden geanalyseerd, konden we concluderen dat deze van hoge kwaliteit waren en voldeden aan de gestelde eisen om een track te kunnen masteren.

Daarom hebben wij hebben wij Philippe laten weten dat we graag met zijn muziek aan de slag wilden gaan! We hebben gelijk de volgende dag gereserveerd in onze studio om met de mastering van het album aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van de nodige audiobewerkingstechnieken en -apparatuur hebben wij de opnames naar een volgend niveau kunnen tillen. We hebben er met compressie en limiting voor gezorgd dat de audiobestanden zich qua volumen konden meten met vergelijkbare muziek. Door het stereobeeld nog eens onder de loep te nemen, hebben wij ervoor gezorgd dat de waargenomen ruimtelijke locatie van de geluidsbronnen binnen het muziekstuk klopt. Zo hebben we extra hoogte, breedte en diepte toegevoegd aan de mix.

Binnen 24 uur nadat we de aanvraag binnen kregen, hebben we Philippe kunnen verblijden met een gemasterd album, klaar voor de digitale verspreiding. Philippe was erg tevreden met de behaalde kwaliteitsverbetering en heeft ons telefonisch direct bedankt voor het afgeleverde werk. Philippe, bedankt voor het vertrouwen en de leuke opdracht!

Luister hier naar één van de tracks die wij gemasterd hebben.