Ray

Ray is bij ons terechtgekomen via een gemeenschappelijk contact, nadat hij al enige tijd bezig was met het vergaren van kennis over digitale muziekproductie. Ray maakt deep-house tracks en wilde de fijne trucjes leren om zijn muziekproducties naar een hoger niveau te tillen. Aangezien wij zelf al aan Audiobewerking doen (mixing & mastering) en workshops aanbieden in onze studio, maar ook les geven aan leerlingen van de instelling Sound Edcucation, was Ray bij ons aan het juiste adres!

In vijftien lesuren hebben wij met Ray alle stappen doorlopen die komen kijken bij het maken van een professionele muziekproductie. We hebben samen het creatieve en effectieve proces van het maken van een track doorlopen. Hier heeft Ray geleerd met  creatieve vaardigheden het maximale uit zijn eigen track te halen. Ook het technische proces van het mixen en masteren van een track kwam aan bod. Hier hebben wij de fijne kneepjes van het technische vak geleerd, waardoor Ray nu flink op weg is geholpen om met technische vaardigheden het maximale uit zijn eigen tracks te halen!

We hebben het met Ray gehad over het belang van een goede workflow en het gebruik van een template. We hebben het ook uitgebreid gehad over het maken van een arrangement. Tijdens het onderdeel ‘effecten basis’ zijn we ingegaan op het gebruik van compressie, EQ, delay, reverb etc. Tijdens het technische gedeelte zijn we uitgebreide ingegaan op de essentie van het mixen en masteren. Aan bod zijn gekomen volume-gerelateerde processing; frequentie response gerelateerde processing, tijd gerelateerde processing, ruimte gerelateerde processing en het masteren.

Ray heeft zich elke keer enorm goed voorbereid, en heeft daardoor het maximale uit zijn lessen gehaald. Luister hieronder naar een voorbeeld van muziek die door Ray zelf gemaakt is en die wij samen hebben gemixt.