Ricardo aka Richard Mordrake

Wij zijn in contact gekomen met Ricardo toen wij in 2017 op een verjaardagsfeest muziek aan het spelen waren. Ricardo is een jongen die net als wij een grote liefde heeft voor Techno en elektronische muziek. Hij vertelde ons na het optreden dat hij onze Moving Thoughts liveset gaaf vond. Ricardo organiseert zelf feesten (Keldernacht in Dynamo) en heeft enige bekendheid verworven als techno DJ in Eindhoven en omstreken. Hij wilde ons graag eens op zijn feest programmeren. Daarom zijn wij een tijd later dan ook als Moving Thoughts live geboekt op zijn feest. Daar vertelde wij Ricardo dat we in onze eigen studio ook lesgeven in elektronische muziekproductie. Ricardo wilde heel graag leren hoe je techno kan produceren en wat onze werkwijze is.

Inmiddels geven wij Ricardo les in elektronische muziekproductie, mixen, masteren en het maken van een live act. Een van de mooie dingen van lesgeven is dat je de ontwikkeling van iemand zijn kennis en kunde in gang zet. Ricardo is daar een prachtig voorbeeld van. Toen hij bij ons begon had hij nog nooit muziek geproduceerd, hij begon dus echt ‘from scratch’! Inmiddels kunnen we wel stellen dat Ricardo het produceren al aardig onder de knie heeft en zijn skills en eigen visie in razendsnel tempo heeft ontwikkeld.

In de soundcloudplayer hieronder kan je twee van zijn eigen geproduceerde Techno tracks te beluisteren. Deze tracks heeft hij dus onder onze begeleiding van a-tot-z geproduceerd. Wij zijn enorm trots op Ricardo en zijn mooie ontwikkeling, en daar mag hij zelf ook beretrots op zijn!