DJ Stranger

Op 27 juni 2017 zijn we bij techno DJ Stranger uit Rotterdam in de studio geweest voor plaatsing van twee basstraps.. Het was voor ons een hele uitdaging om de basgeluiden een beetje onder controle te krijgen. Zijn geluidsstudio is namelijk een lastige ‘L-vormige’ betonnen ruimte. Hierdoor zou je deze ook wel zou kunnen omschrijven als een galmende bunker. We hebben een voormeting verricht om in kaart te brengen hoe heftig deze nagalm was. De basgolven en lage tonen hadden alle vrijheid om van betonnen wand naar betonnen wand te stuiteren. In sommige gevallen was de nagalm zelfs veel meer dan een seconde! Tijd voor een akoestische behandeling dus.

Behalve het akoestisch meten van de ruimte kijken we ook altijd naar de inrichting van de studio. Ook meten we de afstand van de speakers uit zodat ze in een ‘perfecte driehoek’ staan. Indien mogelijk plaatsen we de luidsprekers minimaal 80cm van de achterwand. Dit soort kleine aanpassingen kunnen al een aanzienlijk effect hebben op de akoestiek en de luisterervaring van de klant. Nadat we een rapport hadden opgemaakt heeft stranger ervoor gekozen om de akoestiek te verbeteren door de plaatsing van twee basstaps. De resultaten van die plaatsing wordt weergegeven in de onderstaande afbeeldingen.

De afbeelding van de voor-meting (oude situatie) zijn in het rood weergegeven, de afbeeldingen van de na-meting worden hier in het geel weergegeven.

Beluister de muziek van Stranger op Soundcloud